press to zoom
Natural Light
Natural Light
press to zoom
Front View
Front View
press to zoom
Before
Before
press to zoom
After
After
press to zoom
Kitchen & Courtyard
Kitchen & Courtyard
press to zoom
Floating Return
Floating Return
press to zoom
Unique Views
Unique Views
press to zoom
Breakfast Bar
Breakfast Bar
press to zoom
Frameless Skylights
Frameless Skylights
press to zoom
Bespoke Kitchen
Bespoke Kitchen
press to zoom
Polished Concrete
Polished Concrete
press to zoom
Open Plan Kitchen
Open Plan Kitchen
press to zoom
Bespoke Kitchen
Bespoke Kitchen
press to zoom
Polished Concrete
Polished Concrete
press to zoom

This house dates from the late 1800's and had been converted into flats at some point in the 1960's.

 

The brief for this project called for the consolidation of the house back to a single family use, the removal of the existing 3 storey extension and the construction of a new minimalist kitchen and living room extension to the rear.

 

The final design solution consists of a bespoke kitchen with polished concrete worktops, with sliding floor to ceiling glazing, facing into a private courtyard, and opening into a new single storey extension to the rear with polished concrete floors with underfloor heating, large rooflights to grab as much natural light as possible and provide some playful views back toward the main house, and a large bi-folding glazed wall to connect the house directly to the West facing rear garden.

Main Contractor: Amazon Developments

Rathgar, Protected Structure

GET IN TOUCH:

Tel: 087 3211807

Email: info@marchitecture.ie

97A Killarney Heights

Bray, Co.Wicklow

© 2020 by Marchitecture Ltd. 

RIAI-A04-7021-RBG-Large.jpg
  • White Instagram Icon
  • White Houzz Icon
  • Facebook - White Circle
  • White Twitter Icon
  • LinkedIn - White Circle

Success! Message received.