View from the rear Garden
View from the rear Garden
View from the Front
View from the Front
Quality Materials
Quality Materials
Before...
Before...
...After
...After
New Living Space
New Living Space
Beautiful Details
Beautiful Details
New Balcony
New Balcony
Suntrap
Suntrap
Tactile Materials
Tactile Materials
Oak Guarding
Oak Guarding
Oak Guarding
Oak Guarding
New Oak Staircase
New Oak Staircase
View from Rear Garden
View from Rear Garden

The existing house had an old coach house built between it and the Luas embankment. The coachhouse had fallen into disrepair over the years and was in need of finding a modern use.

The design provides a new new self contained living space at first floor level which can be access from the main house or via a new oak stairs leading down to a small garden room with bi-fold doors. The new 1st floor living space contains a small kitchen, an ensuite bathroom and has a South facing bi-fold doors leading out onto a balcony, a real suntrap!

Quality materials are key to this project and are visible throughout with stainless steel, cedar, oak, copper, brick and alu-clad glazing giving a tactile experience throughout the building.

Work carried out while employed at Howley Hayes.

Ranelagh, Protected Structure

GET IN TOUCH:

Tel: 087 3211807

Email: info@marchitecture.ie

97A Killarney Heights

Bray, Co.Wicklow

© 2020 by Marchitecture Ltd. 

RIAI-A04-7021-RBG-Large.jpg
  • White Instagram Icon
  • White Houzz Icon
  • Facebook - White Circle
  • White Twitter Icon
  • LinkedIn - White Circle

Success! Message received.